Luonto ja maatilatyö liikuttajana

KUVIA GC

Hei Hyvät Lukijat!

Syyskuussa sato on korjattu Foibekartanon omasta puutarhasta, marjapensaista ja kasvimaalta. omenat, luumut ja kirsikat kypsyivät ja päätyivät luomuina herkkusuihin, piiraisiin ja keitoksiin.

Kesän muistoja jäi iholle ja digitallenteina elämään auringon ja vihreyden kuvina, mielenmaisemassa ihastuttavat kesäeläimet ja niiden kanssa puuhailu.Moni asukkaista löysi railakasta tekemistä ja maatilatyön tyyliin hyödyllistä kuntoilua raikkaassa ilmassa touhutessaan eläinten ja puutarhan kimpussa. Terveyshyödyt ovat olleet kattavasti näkyvillä. Eläimet toivat vaihtelua ja niiden katseleminen oli mieluista, pyörätuoliretkueita poikkesi kanatarhoille jokaisena päivänä. Lammasaidalla lampaat kirvoittivat iloa hersyviä tarinoita. Kanojen ja lampaiden hoitamiseen löytyi aktiivisia tekijöitä, joilta ei kokemusta puuttunut! Useat ikäihmiset kaipaavat luonnollista ja fyysistä tekemistä. Luonnon, viher – ja eläinympäristöjen hyödyntäminen pohjautuu Green Care-ajatteluun niiden tutkituista  hyvinvointivaikutuksista.

”Jos ei 87-vuotiaana saa mitään oikeaa työtä tehdä, sitä jää petin pohjalle ja se on menoa se!” totesi Foibekartanolla asuva Jaakko. Ikäihminen itse tietää omat toiveensa ja tarpeensa. Mahdollisuudet ovat monet, tahtotila ratkaisee! Foibekartanolla henkilöstö tukee ikäihmisiä heidän tavoitteidensa toteutumisessa.

Tuomo Salovuori toteaakin viisaasti että ”Ihmisiä syrjäyttävä ja joutilaaksi sysäävä sosiaalipolitiikka tuottaa varmasti tänäkin päivänä joillekin lisää sairautta ja kärsimystä.”(Salovuori, Tuomo. Luonto kuntoutumisen tukena. Terveyttä tukevien ympäristöjen käytön taustaa. Mediapinta 2014:12.)

Siispä vinhaa tekemisen meininkiä ja liikkumista terveyttä tukevassa luonnossa. Iloa syksyyn!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s