Helmikuun helmiä

Foibekartanolla Vanhustyön keskusliiton Ystäväpiiri-ryhmätoiminta kantaa ikä-ihmisiä jälleen talven lävitse tuoden mukanaan syvissä vesissä kahlaamista ja sieltä rantautumista yhdessä toistaan tukien. Toiminta on merkityksellistä valtakunnallisesti, se on tunnistettavissa myös Suomen sosiaali-ja terveysministeriön laatusuosituksissa. Foibekartanolla Hyvinvointikadun näkymässä näkyy ilopilkkuina aktiiviset Ystäväpiiri-ryhmät.

Takkatulen loimussa on jaettu kokemuksia elämästä ja yksinäisyyden kokemuksesta. Vertaistuki ja ymmärrys jokaisen ihmisen yksilöllisestä elämäntilanteesta on Ystäväpiiri-ryhmätoiminnan keskeisiä tavoitteita. Ystäväpiiri-ryhmätoiminta on tavoitteellista ja kantavaa. Ystäväpiiri-ryhmiä ohjaavat Ystäväpiiri-ryhmänohjaajakoulutuksen käyneet ohjaajat, jotka tekevät tiivistä yhteistyötä Vanhustyön keskusliiton kanssa, ohjaavat ryhmiä kolmen kuukauden ajan ja luotsaavat toimintaa omaehtoisiin ja pitkäkestoisiin kokoontumisiin.

Ikä-ihmisten yksinäisyyden lievittäjänä Ystäväpiiri-ryhmätoiminnalla on tutkimuksellinen, vahva pohja. Sosiaali-ja tereveysministeriön laatusuositusten mukaisesti,  luotsaamalla ikä-ihmisiä yksinäisyydestä ystävyyteen.

Ihania Ystävyyden helmiä!

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s